INFORMATIE MOTOR BIV VERKEERSBELASTING

Verkeersbelasting

Op deze pagina kunt u alles lezen over de jaarlijkse verkeersbelasting, vragen zoals "wat als ik te laat betaal" en "heb ik recht op een vrijstelling" worden hier beantwoordt. We hebben alle belangrijke informatie handig op een rijtje voor u gezet. Ook vindt u hier alles omtrent de aanvullende verkeersbelasting (LPG).

- GA NAAR VERKEERSBELASTING INFORMATIE

Belasting op inverkeerstelling (BIV)

De belasting op inverkeersstelling is een belasting op nieuwe of tweedehandse voertuigen en wordt vaak afgekort met BIV. Deze belasting hoeft u in tegenstelling tot de verkeersbelasting maar eenmalig te betalen: bij de aanschaf. Het maakt overigens niet uit of het een nieuw of tweedehands voertuig betreft. U betaalt de BIV op het moment dat uw voertuig in gebruikt neemt.

- GA NAAR BELASTING OP INVERKEERSTELLING (BIV) INFORMATIE

Eurovignet

Het eurovignet moet aangeschaft worden voor motorvoeruigen en samengestelde voertuigen die bedoeld zijn om goederen te vervoeren. Dit hoeft alleen voor voertuigen waarvan de maximaal toegelaten massa (MTM) minstens 12 ton is. Eenmaal aangeschaft geeft het eurovignet tevens recht om met dit vignet in de volgende EU-landen te mogen rijden: Denemarken, Luxemburg, Nederland en Zweden.

De tarieven voor een eurovignet kunt u vinden in de brochure: Tarieven verkeersbelasting en eurovignet vrachtwagens.

Spoed transport | Transurgent

auto 2Link